Bel: 010 - 2800160

Beweeg naar een fitte zomer

05-04-2016

Heel langzaam gaat je energieniveau tijdens de wintermaanden achteruit. Voorjaarsmoeheid is vaak een nasleep van de winterdip en ontstaat door een gebrek aan vitamines, mineralen, beweging en buitenactiviteiten.

 

In de donkere maanden bewegen we minder, waardoor een futloos en somber gevoel kan ontstaan. U komt dan eigenlijk uitgeput het voorjaar in. Voorjaarsmoeheid bestaat officieel niet. Het is geen aandoening, maar een klacht die gepaard gaat met verlies aan energie. Maar niet getreurd: er is een oplossing…

 

Oplossing is bewegen

Een oplossing tegen deze moeheid is bewegen. Tijdens het bewegen maakt ons lichaam verschillende stoffen aan, zoals endorfine, waardoor we ons lekker voelen. En door de bloedcirculatie komt er meer zuurstof bij de organen en hersenen. Waardoor je niet alleen beter functioneert, maar scherper bent en beter kunt slapen. Allemaal voorwaarden om uw energie weer op een goed en gezond niveau te krijgen. U wordt langzaam fitter.

 

Bewegen binnen uw mogelijkheden

Juist extra beweging in de voorjaarsmaanden helpt om je beter te voelen. U bereikt het meeste effect als dat extra bewegen goed is afgestemd op uw mogelijkheden. Te weinig inzet leidt niet tot het gewenste effect. Teveel beweging leidt tot allerlei blessures.

 

Op weg naar een fitte zomer
Op verantwoorde wijze bewegen is de optimale weg naar een fitte zomer! Het meeste effect bereikt u als u specifieke onderdelen trainen gecombineerd met buitenactiviteiten. Wij kunnen u daarbij helpen. Maak dit voorjaar de start voor de fitte zomer. Wij staan voor u klaar!