Bel: 010 - 2800160

Vraag het de fysiotherapeut

26-10-2015

Tintelingen en doof gevoel wijzen bijna altijd op problemen met de zenuwen. Vaak is er sprake van een zenuwbeknelling. We kennen allemaal het fenomeen van een slapende hand. Eigenlijk is dat hetzelfde. De zenuw is meestal ergens rond de elleboog bekneld geraakt en als dat wat langer duurt, voel je eerst een tinteling en uiteindelijk is het gevoel verdwenen uit je hand.

 


Beruchte beknellingsplekken
Dit gebeurt eigenlijk ook in je voet zoals bij deze vraag. Vaak raakt de zenuw die van de rug naar de voet loopt ergens onderweg bekneld. Dat kan heel centraal gebeuren bij bijvoorbeeld een hernia. Andere ‘beruchte’ beknellingsplekken zijn vaak de bil, knie en de enkel.

 


Het kan vanzelf overgaan, net als bij een slapende hand, maar als je het vaker hebt, niet weg gaat, en/of rger lijkt te worden dan moet je absoluut niet te lang wachten. Zenuwweefsel kan bij lange beklemming namelijk zo ernstig veranderen dat je misschien niet volledig herstelt.

 


De fysiotherapeut kan door vragen en specifieke onderzoekstechnieken bekijken hoe het is gesteld met jouw klachten. Wat de mogelijke oorzaak is. Wacht bij tinteling nooit lang. Bij twijfel kun je het best direct een afspraak maken. Dat kan direct, je hoeft geen verwijzing te hebben.