Kwaliteit fysiotherapie

Fysiotherapie en betrouwbare kwaliteit

Door nieuwe inzichten en technieken verandert de fysiotherapie voortdurend. Om als fysiotherapeut te kunnen blijven werken volgens de laatste ontwikkelingen is het belangrijk om onze kennis en kwaliteit up to date te houden. Dat doen we nascholing en verplichte deelname in een kwaliteitsregister.

Kwaliteitsregister

Om de kwaliteit van de fysiotherapeuten te kunnen waarborgen, hanteert de beroepsorganisatie voor fysiotherapeuten, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), een compleet kwaliteitsregister voor fysiotherapeuten. Het KNGF bewaakt of alle aangesloten fysiotherapeuten voldoen aan hun verplichtingen.

Dit Kwaliteitsregister is een moderne waarborg voor de kwaliteit van de fysiotherapeut. De fysiotherapeut die in dit kwaliteitsregister ingeschreven staat, moet aan een aantal stevige eisen voldoen.

Studiepunten

Hieronder vallen bijvoorbeeld het behandelen volgens bepaalde, door wetenschappelijke studies onderbouwde, richtlijnen, bij elkaar ‘op bezoek’ te gaan en te leren van elkaars werkwijze en het volgen van verplichte bij- en nascholing. Al deze activiteiten geven recht op een bepaald aantal studiepunten.

Uw waarborg

Elke 5 jaar moeten fysiotherapeuten een minimaal een bepaald aantal studiepunten hebben behaald. Als dit aantal niet wordt behaald, kan er geen herregistratie in het register plaatsvinden. De fysiotherapeut staat dus nooit stil. Voor u is het een waarborg dat u dus altijd in vertrouwde en kwalitatieve handen bent!